Ιουλ
15

Γερά «θεμέλια» για ένα ποιοτικό δίκτυο αθλητικών χώρων
Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο ανάδοχος των έργων υπέγραψαν τη σύμβαση για να τη βελτίωση

των αθλητικών κέντρων Καλούτσιανης και Κιάφας – Στόχος η μετατροπή τους σε δυο σημαντικούς αθλητικούς πυρήνες της πόλης

 

Με στόχο τα Γιάννενα να αποκτήσουν δυο ακόμη σημαντικούς αθλητικούς πυρήνες, σε Καλούτσιανη και Κιάφα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο ανάδοχος που προέκυψε από το διαγωνισμό υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου με τίτλο «Βελτίωση – Αναβάθμιση αθλητικών χώρων».

Πρόκειται για παρεμβάσεις σε δύο Αθλητικά Κέντρα τα οποία βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες των Ιωαννίνων, της Κιάφας και της Καλούτσιανης, που σήμερα βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το Αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης βρίσκεται επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, απέναντι από το ΚΕΠΑΒΙ, καταλαμβάνει χώρο 3.945 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει σήμερα τρία εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, τα οποία είναι σε κακή λειτουργική κατάσταση, και ένα παράπηγμα από λαμαρίνες που καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χώρου, στον οποίο θα γίνουν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης.

Η μελέτη του έργου προβλέπει την αναδιάρθρωση του χώρου και των δραστηριοτήτων του, προτείνοντας την κατασκευή δύο νέων εξωτερικών γηπέδων καλαθοσφαίρισης και τη δημιουργία μίας νέας πίστας skate.

Προβλέπεται –μεταξύ των άλλων εργασιών– να καθαιρεθούν οι υπάρχουσες περιφράξεις, να γίνει αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα, να καθαιρεθεί το παράπηγμα από λαμαρίνες και στη θέση τους να κατασκευαστούν τα δύο νέα γήπεδα μπάσκετ με τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου και μία πίστα skate park.

Από την άλλη, το αθλητικό κέντρο Κιάφας βρίσκεται στην πλατεία δίπλα από το σχολικό συγκρότημα της συνοικίας, καταλαμβάνει χώρο 6.380 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει δυο εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και ένα βοηθητικά κτίριο με αποδυτήρια, γραφείο ιατρού και αναψυκτήριο. Ο χώρος βρίσκεται σήμερα σε κακή κατάσταση, παρουσιάζοντας σημαντικές φθορές.

Η μελέτη του έργου προβλέπει την αποξήλωση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου και την τοποθέτηση νέου, την ανακατασκευή των γηπέδων καλαθοσφαίρισης με την αποξήλωση ασφαλτοταπήτων και την τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου basket και νέων μπασκετών, καθώς και εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του βοηθητικού κτιρίου.

Και ηλεκτροφωτισμός

Στα δύο αθλητικά κέντρα προβλέπεται η τοποθέτηση ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση 14 ιστών ύψους 9 μέτρων, όπου θα χρησιμοποιηθούν διπλοί προβολείς LED.

Έτσι, οι χώροι θα είναι λειτουργικοί και για άθληση κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ με τη φωταγώγηση θα ενισχυθεί η σχέση των νέων με τον κοινόχρηστο χώρο και θα δημιουργηθούν συνθήκες για να αποτραπούν τυχόν βανδαλισμοί.

«Με την υπογραφή της σύμβασης για τα δύο αθλητικά κέντρα σε Καλούτσιανη και Κιάφα ενισχύονται οι παρεμβάσεις μας σε ανοιχτούς χώρους άθλησης που σκοπό έχουν να αποκτήσουν οι πολίτες πρόσβαση σε ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px}

Ακολουθούν παρεμβάσεις σε αθλητικά κέντρα κι άλλων γειτονιών της πόλης, ενώ σύντομα παραδίδεται και το αθλητικό κέντρο Περάματος. Δημιουργείται λοιπόν σταδιακά ένα ποιοτικό δίκτυο ανοιχτών χώρων άθλησης για όλους τους πολίτες των Ιωαννίνων», δήλωσε χθες ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος