Αυγ
12

Στις 26 Αυγούστου η Λυρική Παμβώτις
Εκτύπωση

Η Λυρική Παμβώτις είναι μία κορυφαία εκδήλωση της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, αφιερωμένη στην Ποίηση. Η Λυρική Παμβώτις διεξάγεται κάθε τελευταίο Σάββατο του μηνός Αυγούστου.

Φέτος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Αυγούστου και ώρα 19:30 στην πλατεία Σαράι του Νησιού των Ιωαννίνων κοντά στο Δέντρο και το Βιβλίο της Ποίησης.

Η φετινή Λυρική Παμβώτις τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών, του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Ενότητας Νήσου Ιωαννίνων.

 

Συνήθως, η Λυρική Παμβώτις περιστρέφεται γύρω από το θέμα του πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης, που διοργανώνει, ετησίως, η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Η Ειρήνη ήταν το θέμα του ενεστώτα πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ήταν, από κάθε άποψη, ικανοποιητικό, αν κρίνει κανείς από τη γεωγραφική κατανομή της συμμετοχής. Ανάμεσα στις πόλεις, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν: Ο Βόλος, η Καστοριά, το Αγρίνιο, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Ηγουμενίτσα, η Ημαθία, καταθέτοντας, μ’ αυτόν τον τρόπο, την αγάπη τους για την ποίηση.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Εθιμοτυπικά, πλέον, το πρόγραμμα της Λυρικής Παμβώτιδος περιλαμβάνει: Προσφωνήσεις υψηλών προσκεκλημένων, εισήγηση του προέδρου της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, απονομή τιμητικής διάκρισης σε πρόσωπο των γραμμάτων και των τεχνών, απονομή βραβείων και επαίνων του πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης και απόδοση ποιημάτων από τους ίδιους τους ποιητές. Τέλος, το φετινό πρόγραμμα κλείνει, χορογραφώντας και χορεύοντας την Ειρήνη και στιχουργώντας και μελοποιώντας τοπική και νεανική ποίηση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος