Σεπ
13

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - Μετά τα… εγκαίνια, ξεκινά η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων
Εκτύπωση

Από αύριο Πέμπτη σε λειτουργία τα διόδια σε Μενίδι και Τέροβο, αναλυτικά οι χρεώσεις για όλα τα οχήματα

 

Ξεκινά και επίσημα από αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων στο τμήμα Αμφιλοχία-Εγνατία και συγκεκριμένα μιλάμε για δυο μετωπικούς σταθμούς στο Μενίδι και το Τέροβο και δυο πλευρικούς σταθμούς στην Άρτα και τον Γοργόμυλο.

Όπως αναφέρει η Νέα Οδός Α.Ε., σε ανακοίνωση της «σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Ιόνια Οδός», τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος Α/K Αμφιλοχίας – Α/Κ Εγνατίας της Ιόνιας Οδού».

Οι ζώνες χρέωσης που τίθενται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα είναι δυο: «Α/Κ Αμφιλοχίας - Α/Κ Φιλιππιάδας», με μήκος 46,6 χλμ., η οποία περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Μενιδίου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Άρτας και «Α/Κ Φιλιππιάδας – Α/Κ Εγνατίας (τέλος έργου)», με μήκος 48,2 χλμ., που περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Τερόβου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Γοργόμυλου.

Οι τιμές διοδίων τελών ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος είναι οι ακόλουθες:

Μετωπικά Διόδια Μενιδίου: Δίκυκλα-Τρίκυκλα 2.05, Ελαφρά Οχήματα 2.95, Φορτηγά – Λεωφορεία - Οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 7.45, Φορτηγά-Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 10.45.

Μετωπικά Διόδια Τερόβου: Δίκυκλα-Τρίκυκλα 2.15, Ελαφρά Οχήματα 3.05, Φορτηγά – Λεωφορεία - Οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 7.70, Φορτηγά-Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 10.80.

Πλευρικά Διόδια Άρτας: Δίκυκλα-Τρίκυκλα 0.50, Ελαφρά Οχήματα 0.75, Φορτηγά – Λεωφορεία - Οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 1.90, Φορτηγά-Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 2.65.

Πλευρικά Διόδια Γοργόμυλου: Δίκυκλα-Τρίκυκλα 0.70, Ελαφρά Οχήματα 1, Φορτηγά – Λεωφορεία - Οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 2.50, Φορτηγά-Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 3.50.

Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται:

- Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός.

- Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, ανάλογα με το μήκος που διανύθηκε από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό.

- Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου ανάλογα με το μήκος που θα διανύσει ο χρήστης από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία ανήκει.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι. Επισημαίνουμε ότι με τη λειτουργία των παραπάνω σταθμών διοδίων το σύνολο των μετωπικών σταθμών της Ιόνιας Οδού τίθεται σε λειτουργία. Για την ολοκλήρωση του συστήματος χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Γαβρολίμνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κλείνοντας η Νέα Οδός υπενθυμίζει πως προσφέρει σε κάθε οδηγό, σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού, σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως:

Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας.

Β) 4ψήφιο αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075.

Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641306306.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος