Σεπ
13

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Παρουσιάστηκε το λεύκωμα του «στρατηγού» Μ. Δομάζου
Εκτύπωση

Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, με τον Γιώργο Σιόντη και τον Εδουάρδο Κοντογιωργάκη

 

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και… πολλών ιστοριών για το ποδόσφαιρο άλλων εποχών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Γιάννενα η εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος με τίτλο «Μίμης Δομάζος – Μυστικά και... άλλες αποκαλύψεις».

Όμως το πιο ενδιαφέρον ίσως στοιχείο για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, έχει να κάνει με το ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος, είχε την ευκαιρία να συναντήσει δύο από τους βετεράνους παίκτες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους οποίους είχε αμέτρητες μάχες εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ο Μίμης Δομάζος, το μεγαλύτερο ίσως 10αρι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας συνάντησε προχθές το βράδυ, τον ιστορικό αρχηγό του ΠΑΣ Γιώργο Σιόντη και τον Εδουάρδο Κοντογιωργάκη.

Το λεύκωμα του Μ. Δομάζου προέκυψε έπειτα από δουλειά δύο ετών όπως ο ίδιος είπε με την επιμονή και στήριξη της συζύγου και της κόρης του, ως ανάγκη, για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να μάθουν οι νεώτεροι στιγμές από την ιστορία ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του μίλησε για τα ρομαντικά εκείνα χρόνια του ποδοσφαίρου, την ευκαιρία που είχε να παίξει αντίπαλος με μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά και για τις αναμετρήσεις που θυμάται με τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Τις αναμετρήσεις αυτές είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν από κοινού με τους Σιόντη και Κοντογιωργάκη, με τον εμβληματικό αρχηγό του ΠΑΣ να λέει πως η γενιά των σημερινών 40αρηδων είναι άτυχη που δεν πρόλαβε να δει αγωνιζόμενο τον Δομάζο.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

«Δε φτάνουν τα λόγια για τον παίκτη αυτό που έδωσε πολλά στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε από την πλευρά του ο Κοντογιωργάκης ενώ ο Δομάζος παραδέχθηκε πως την εποχή του «Άγιαξ της Ηπείρου» όλοι γνώριζαν ότι ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσεις αυτή την ομάδα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος