Ιαν
23

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Αισιόδοξα μηνύματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου
Εκτύπωση

Πλούσια η δράση του τοπικού παραρτήματος τη χρονιά που πέρασε

 

Την αισιοδοξία της ιατρικής κοινότητας για αντιμετώπιση του καρκίνου εξέφρασε χθες η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Νίκη Αγνάντη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κοπής πίτας για τα τοπικά ΜΜΕ.

Η κα. Αγνάντη υποστήριξε σε όλους τους τόνους ότι τα νέα στοιχεία από τις έρευνες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, δείχνουν ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί ενώ μειώνεται και ο αριθμός θνησιμότητας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού καθώς ισοδυναμεί με ίαση, καλώντας τις γυναίκες να κάνουν προληπτικούς ελέγχους χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα και μεθόδους που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο καρκίνος είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της υγείας στην Ευρώπη και γενικά στο κόσμο. Η Κεντρική Διοίκηση και όλα τα Παραρτήματα της ΕΑΕ συντονίζουν τη στρατηγική και στηρίζουν τη μάχη κατά του καρκίνου, για να υπάρχει ταυτόσημη λειτουργία με προσαρμογές, όπου αυτές είναι απαραίτητες λόγω της ιδιαιτερότητας των τοπικών συνθηκών.

Το Παράρτημα και το 2017 συνέχισε τις προσπάθειές, οι οποίες σύμφωνα με την κα. Αγνάντη έχουν ως στόχο: την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη της ασθένειας και για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης καθώς και την ευαισθητοποίησή τους με μαθήματα και απλές κατανοητές ομιλίες.

Στην ουσία ανέλυσε όλες τις δράσεις που όλες είχαν ένα κοινό παρανομαστή: Την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τελικά την πρόληψη που είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα της ιατρικής.

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές είναι αυτές που έχουν να κάνουν με την διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης, τις παρουσιάσεις βιβλίων με θέμα τον καρκίνο αλλά και οι δράσεις σε σχολεία και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου με γνώμονα την ολοένα και περισσότερη αύξηση των γυναικών που κάνουν προληπτικούς ελέγχους.

Κέντρο Διδαχής

Αυτοεξέτασης Μαστού

Παράλληλα, το Κέντρο Διδαχής Αυτοεξέτασης Μαστού, μοναδικό στην Ελλάδα, απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες για προληπτικό έλεγχο του μαστού.

Η εξέταση και η διδαχή γίνεται σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά από εξειδικευμένους Γιατρούς και πιο συγκεκριμένα τους Χαράλαμπο Χαρίση, Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής Παν/μίου Ιωαννίνων, Χρυσέλη Μιχάλη, Γυναικολόγο, Νούσια Βασίλειο, Χειρούργο - Διευθυντή ΕΣΥ και με τη βοήθεια της μαίας Άννας Ιωακειμίδου, οι οποίοι εθελοντικά βρίσκονται κάθε Πέμπτη, ώρα 6 μ.μ., σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία του Παρατήματος (Γ. Παπανδρέου 2).

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Για τον προληπτικό έλεγχο οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλ. επικοινωνίας: 26510 25555, ώρες 10 π.μ.-8 μ.μ., έχοντας μαζί τους και τυχόν ιατρικές εξετάσεις (μαστογραφία, υπέρηχο).

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος